Dijitalannee

Dijitalannee'nin Annelik Günlüğü ve Paylaşımları

25 Nisan 2017 Salı

Yenidoğan Sünneti

Hamileliğimin 12. haftasında oğlum olacağını öğrendiğim gün karar verdim yenidoğan sünneti yaptırmaya. Kadın doğum doktorumun tavsiye ettiği iki doktor vardı yenidoğan sünnetini yapan, biri ürolog diğeri genel cerrahtı. Biz genel cerrah olanı tercih ettik, iyi ki de onu tercih etmişiz 😊 Aslında kendisinin yoğun olması nedeniyle bizimki tam anlamıyla bir yenidoğan sünneti olmadı. Yenidoğan sünneti doğumu takip eden 28 günlük süreçte gerçekleştirilen bir operasyon, biz ancak 2. ay dolduğu güne tarih alabildik. Peki nedir bu yenidoğan sünneti ve biz süreci nasıl atlattık?

Yenidoğan sünneti; yukarıda da belirttiğim gibi doğumu takip eden 28 günlük süreçte gerçekleştiriliyor, 28. günü geçmiş olsanız da hala geç kalmış sayılmazsınız, doktorunuza bir danışın derim. Benim yenidoğan sünnetini tercih etmemin en büyük sebepleri; aklı erer bir yaşta olmasından kaynaklı yaşayabileceği travmalar, bebek vücudunun daha kolay iyileşebilir olması, bezlenen bebeklerde daha kolay bakım ve tabii ki sağlık & hijyendi.

Doktorumuzun asistanı ile bir gün önce konuştuk. Saat 9.00'da hastanede olmamızı ve en son beslenmesinin saat 6.00'da olması gerektiğini belirtti. Alacağı anestezi sırasında kusma vb. gibi sorunların olmaması için en az 3 saatlik açlık önemli. Bizde ilaçlı genel anestezi yerine uyumasını sağlayan bir gaz koklatıldı. Operasyon yaklaşık 25 dakika sürdü, tabii ki ağlayarak çıktı ancak Efe'nin ağlama sebebi açlıktı, Efe bu durumlarda metanetli bir bebek, aşılarda ya da topuk kanı alınırken de ağlamayan bir bebek, operasyon bitiminden sonra emzirme için yarım saat beklememizi söylediler, bekledik, ve sonrasında emzirdim. Güncel trendin aksine lazer ile değil geleneksel yöntemle gerçekleşti operasyon. Çıktığında sargı bezleri vardı pipi bölgesinde, kendiliğinden eriyen ipler kullanılmıştı. Doktorumuz bakımı için bir krem verdi, kontrole gideceğimiz güne kadar pipi ucuna bezini her değiştirdiğimizde bu kremi sürdük. Ertesi gün sargıları kendimiz çıkardık. İlk gün tabii ki huysuzlukları oldu ancak rahatlaması adına fitil kullandık, ikinci gün huzursuzluğu biraz daha azalmıştı ve üçüncü gün tamamen günlük hayatımıza geri döndük. Kontrole gittiğimizde ise her şeyin yolunda olduğunu öğrendik ✌ Peki neden iyi ki genel cerrah tercih etmişiz diyorum, ilk başlarda yaşadığımız meme reddi zamanı Efe'de dil bağı olduğunu öğrendik, kestirmeli mi nerede kestirmeli diye düşünürken, sünneti yapan doktorumuz "hazır uyutmuşken dil bağı da vardı onu da hallettik" demesin mi :) dedi valla, iyi ki de halletti, dil bağı kesiminden sonra da hiç bir sorun yaşamadık aynen emzirmeye devam ettim. Genel cerrah olmasının işte böyle bir faydası da varmış. Doktor baştan aşağı kontrol ediyor ve bebeğinizde gözle görülür ve düzeltilmesi gereken durumları tespit edebiliyor.

Bu kararı verdiğimiz ve uyguladığımız için gayet memnunuz, bakımından ve operasyondan korkmayın, ben yenidoğan sünnetini kesinlikle tavsiye ediyorum sevgili anneler.

-Dijitalannee-

Dijitalannee'yi Instagram'da takip edin

0 yorum:

Yorum Gönder

© Dijitalannee , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena